2015. január 27., kedd

Egy cikk...

Sziasztok! 
Ma egy cikket hoztam, amit még régebben írtam... Részben a félelmekről szól, azon belül pedig a sötétségtől való félelemről... Ez most jóval rövidebb, mint az előző... De ez csak egy gondolatmenet...
Jó olvasást! 
Elinor Art


Nem a sötéttől félnek az emberek. Hanem attól, hogy történni fog valami a sötétben. A hírek csak a rossz dolgokról szólnak. Ide betörtek, azt felgyújtották, gyilkosság, baleset, kirabolták... Ez azt mutatja meg, hogy soha senki sincs biztonságban. Ha van egy rosszakaród, az nem fogja feladni, amíg élve lát. Este minden furcsa vagy gyanús hangra van magyarázat. De az ember nem keresi a magyarázatot. Szellemek, betörők, démonok. A legrosszabb dolgokra gondolunk ilyenkor és főleg a nem létezőkre. Pedig... ki tudja? Lehet, hogy csak az óra ketyegett vagy a függöny ért hozzá valamihez...


3 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Szia!

    Na, hát akkor én erről szeretnék első körben egy gyors kritikát írni. :) (Később belemerülök a másik két szösszenetedbe is.)

    Némi tapasztalattal és tanulmánnyal rendelkezem az "írástudomány" széles köreiből, így nem szeretném, ha a véleményem könnyelműen lenne kezelve, vagy éppen úgy, hogy vér komolyan a szívedre veszed. Kérlek próbáld megtalálni majd az aranyközéputat a szavaimban!

    A gondolatmenet érdekes, a téma adott - Miért félünk a sötétben, miért leledzik a levegőben a feszültség, ha leoltjuk a lámpákat?
    Szerintem elég felületesen ütötted meg a szavaiddal a véleményedet. Nagyon egyszerűen, ami lehet elveszi a téma érdekességét. Érdemesebb több szempontból is megvilágítanod a dolgokat. Valamint az nagyon szemet üt, hogy a bevezető mondatod után, amelyben fellelhető némi rejtélyes borzongás ("Nem a sötéttől félnek az emberek."), úgy folytatod, hogy "A hírek...". Valóban az lenne az első, ami nyomot hagy az emberekben és kiváltja belőlük a félelmet? Valóban a hírek azok, amikből az ember sejtheti, hogy sehol sincs biztonságban? - Ez lehetne az utolsó felsorolandó okok között az egyik. A másik, hogy van ez a "Ha van egy rosszakaród..." kezdetű mondat. Ennek viszont szerintem csak a televízióban látott bűnügyi sorozatok adnak igazat.
    A gondolatod további része már inkább illik a bevezetéshez. És a vég-gondolatod szintén elég jóra sikerült.

    Szerintem amire szükséged van, az egy hozzád hasonló ember, aki érdeklődik a mély filozófiai gondolatok iránt, aki szeret morfondírozni érdekes témákon és aki szintén meg tudja fogalmazni a mondandóját. Ez azért is javító jelleggel hatna, mert így lenne időd gondolkodni, új nézeteket szerezni, amik új gondolatokat ébreszthetnek. És lehet, hogy a megfogalmazásodhoz is csap ihletet, vagy éppen ízt ad annak.

    Mindenesetre figyelemmel foglak kísérni, remélem nem veszed zokon! :) Hamarosan rátekintek a másik két bejegyzésedre, na meg ha lesz új, arra is.

    Remélem még láthatok tőled írásokat, főképpen olyat, amelyek gondolatkifejtésekről szólnak!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jajj, az utóiratot kihagytam, hogy az első megjegyzésem azért töröltem, mert kihagytam egy gondolatot. De a másodikban helyet talált. :)

      Törlés